Sağlıklı Yaşam Merkezine Hoşgeldiniz

Siğil Nasıl Tedavi Edilir?

Siğil Nedir?

Deri üzerinde çeşitli nedenlerle istenmeyen pek çok oluşum gözlenebilir. Bu istenmeyen oluşumlar bazen mikroplar nedeniyle bazen deri içindeki zararlı maddelerle meydana gelebilir. Mikroplar nedeniyle meydana gelen oluşumlardan bir tanesi de siğildir. Siğil human papilla virüsü (HPV) nedeniyle oluşan, boyutu ve şekli değişiklik gösterebilen deri üzerindeki kabarıklıktır. Siğilller genellikle deri ile aynı renkte olur. Ancak daha keratinize bir yapıya sahip oldukları için dokunulduğunda sert bir yapı hissedilir.

Siğil Neden Çıkar?

Siğilin çıkma nedeni HPV virüsünün deri yüzeyine bulaşmasıdır. Vücudun farklı bölgelerinde çıkan siğillerden farklı virüsler sorumludur. Doğada yaklaşık 150-200 çeşit HPV virüsü bulunabilir. Zamanla mutasyona uğradıkları için hala tespit edilemeyen türleri olabilir. Aslında HPV mikrobu siğil görülen kişi sayısından çok daha fazla insana bulaşır. Ancak hem virüsün çoğalması için uygun ortam bulması zordur hem de virüsün bulaştığı anda kişinin vücut direncinin düşük olması gerekir.

Siğil Hangi Bölgelerde Daha Sık Görülür?

  ->  Eller

  ->  Genital bölge

  ->  Kollar

  ->  Bacağın diz altı bölgesi

Siğil Bulaşıcı Mıdır?

Siğil mikrobu insandan insana bulaşabilir. El, kol gibi açık bölgelerde oluşan siğiller yakın temas, tokalaşma gibi sebeplerle bulaşabilirken genital bölgede oluşanlar cinsel yolla bulaşır.

Siğil Evde Geçirilebilir Mi?

İnsanlar oluşan siğillerin tedavisi için ilk aşamada kendi kendilerine bir çözüm aramaktadırlar. Bu sebeple siğilin üzerine haşlanmış sebze sarmak, çay kaşığını ısıtıp siğile bastırmak veya eczanelerden asidik ilaçlar alıp kullanmak gibi yöntemler denenmektedir. Ancak bu yöntemler geçerli eğildir. Derisinde siğil gören kişiler en kısa zamanda doktora giderek muayene olmalıdır.

Siğil Nasıl Tedavi Edilir?

Siğil tedavisi için ilk kullanılacak yöntem doktor önerisiyle bölgesel olarak uygulanabilecek asitlerdir. Bir diğer yöntem bölgesel steroidler kullanılarak vücudun bağışıklık sistemini artırmak ve vücudun mikrobu yenmesini sağlamaktır. Gelişen teknolojiyle birlikte lazerle kesip çıkarma ve nitrojenle dondurup alma gibi yöntemler de kullanılabilmektedir.

Bu yazı faydalı oldu mu?

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız
0 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 0,00 / 5
blankLoading...


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz