Sağlıklı Yaşam Merkezine Hoşgeldiniz

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Estetik ve Güzellik

Özellikle kadınlarda daha güzel ve daha dikkat çekici görünme isteği gün geçtikçe artmaktadır. Bu isteğin altında kadınlar arası güzellik rekabetinin artması yatmaktadır. Ayrıca gelişen teknoloji ve tıbbi müdahale seçeneklerinin artması da kadınların bu arzusunu tetiklemektedir. Güzellik, organların hem kendi içerisinde hem de bulundukları bölgedeki diğer organlarla bir uyum içerisinde olmasıyla sağlanmaktadır. Kişilere, estetik amaçlı yapılan müdahaleler seçilirken de bu kriterler göz önüne alınır. Özellikle son 10-15 yıl içerisinde estetik müdahale seçenekleri 2-3 katına çıkmıştır. Mevcut yöntemler de geliştirilmiştir. Geliştirilen bu yöntemlerden bir tanesi de dudak dolgusu işlemidir.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu, üst ve alt dudağın orta bölgelerine hyalüronik asit enjekte edilmesiyle daha belirgin bir dudağa sahip olma yöntemidir. Bu yöntemle doğuştan dudak kalınlığı az olan veya özstojen kaybı nedeniyle dudakları incelen kadınların daha dolgun dudaklara kavuşturulması sağlanır. Ayrıca dudaklar arasında belirli bir boyut ve konum olması gerekir. Örneğin üst dudak, alt dudaktan bir miktar ileridedir ve alt dudak üst dudaktan bir miktar kalındır. Bu oranların bozulmuş olduğu kişilere de hyalüronik asit uygulanarak olması gereken görüntü kazandırılabilir.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

  ->  İlk etapta kişinin dudak ve yüz yapısı incelenir.

  ->  Alt ve üst dudağın mevcut konumu ve hacmi incelenir. Birbiri arasındaki oran belirlenir.

  ->  Daha sonra işlem sonrasında sağlanmak istenen görüntüye karar verilir ve işleme başlanır.

  ->  Öncelikle hastanın dudak bölgesi uyuşturulur.

  ->  Daha sonra cilt ve kas arasındaki dokuya gerekli miktarda hyalüronik asit enjekte edilir.

  ->  Enjeksiyonun kas içerisine yapılmamasına dikkat edilir. Zira öyle bir durumda ördek dudak denilen abartılı görüntü ortaya çıkar.

Dudak Dolgunun Zararı Var Mı?

Dolgu yapıldıktan sonra genellikle kalıcı bir zarar görülmez. Ancak işlemden sonraki 1-2 hafta içerisinde bir miktar kızarıklık, şişlik meydana gelebilir. Bunlar da kısa süre içerisinde geçer. Ayrıca işlem yapılmadan önce hastanın sağlık durumunun detaylı olarak öğrenilmesi ve hastadan bir kan testi istenmesi gerekir. Minimal düzeyde bile olsa tüm cerrahi işlemlerin olumsuz bir sonucu olabilir. Uzmanların gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

Bu yazı faydalı oldu mu?

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız
1 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 5,00 / 5
blankLoading...


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz