Sağlıklı Yaşam Merkezine Hoşgeldiniz

Göz Seğirmesi Nasıl Geçer?

Göz Seğirmesi Nedir?

Göz, vücuttaki en hassas organlardan biridir. Hem dış dünyaya karşı korumasız olduğu hemde yumuşak bir yapısı olduğu için gözleri yabancı maddelerden ve tozlardan korumak gerekir. Gözün korunması için insan anatomisinde göz kapakları ve kirpikler vardır. Göz kapağı belli aralıklarla istem dışı olarak kırpılır. Uyurken de istemli olarak kapatılır ve uyku boyunca kapalı kalır. Göz kapağına bu açma kapama hareketlerini yaptıran kas bazen normalin dışında hareketlere sebep olur. Gözün özellikle üst kapağında istemsiz kasılmalar meydana gelir. Bu İstemsiz kasılmalara göz seğirmesi adı verilir. Göz seğirmesi her insanda kısa süreli olarak ortaya çıkabilir. Ancak bazı kişilerde bu durum günlerce sürer ve artık kronik bir rahatsızlık haline gelir. Böyle bir durumla karşılaşılırsa göz doktoruna giderek muayene olmak gerekir.

Göz Seğirmesi Neden Olur?

Göz seğirmesi, pek çok problemden kaynaklanabilir. Gözlerde yorgunluk, stresli yaşam veya görme bozuklukları göz seğirmesine sebep olabilir. Ayrıca hastaların kendilerine uygun olmayan gözlükleri kullanması veya doktorun önerdiği gözlüğü kullanmaması göz seğirmesine sebep olabilir. Bazı insanlarda da gizli astigmat vardır. Hasta miyop veya hipermetrop olmadığı için gözündeki bozukluğu anlamayabilir. Böyle kişilerde de zaman içinde göz seğirmesi görülebilir.

Göz Seğirmesi Nasıl Geçer?

  ->  Basit göz seğirmeleri genellikle yorgunluk kaynaklıdır. Bundan kurtulmak için ise 2-3 gece yeterli süre uyumak gerekir. Bu dinlendirici uyku göz seğirmesini ortadan kaldıracaktır.

  ->  Göz seğirmesi ile birlikte göz kuruluğu da varsa iyi bir dinlenme, uzun süre bilgisayar ekranına bakmama ve göz yaşartıcı damlaların kullanımı seğirmenin geçmesi için yeterli olacaktır.

  ->  Eğer göz seğirmesinin altında yatan ciddi göz problemleri varsa göz doktoru tarafından düzgün ve kalıcı bir tedavi ile ortadan kaldırılması gerekir. Problem ortadan kalkınca seğirme sorunu da düzelecektir.

Bu yazı faydalı oldu mu?

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız
0 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 0,00 / 5
blankLoading...


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz