Boyun Düzleşmesi Oluşumu Ve Tedavisi
Boyun Düzleşmesinin Etkileri
Boyun düzleşmesi, aşırı gerginlik, stres gibi durumların bir sonucudur. Ayrıca uzun süre hareketsiz çalışanlarda boyun düzleşmesi riski oldukça fazladır. Sağlıklı kişilerde C harfi şeklindeki boyun kısmındaki omurganın, düz bir çubuk şeklini almasıdır. Beyni besleyen 4 adet damar vardır. Bunların 2 tanesi omurganın önünde, 2 tanesi de arkasında yer alır. İşte omurgadaki bu düzleşme nedeniyle damarlara bir baskı oluşur ve beyne yeterince kan gidemez. Beynin bu duruma ilk tepkisi baş-boyun ağrılarıdır. Daha sonra baş dönmeleri, sinirlilik ve tedavi edilmezse kulak çınlamaları oluşur.
Boyun Düzleşmesi Belirtileri Nelerdir?
-> Koldan ellere kadar ulaşan bir ağrı
-> Kollarda güçsüzlük
-> Parmaklara kadar ilerleyebilen uyuşukluk
-> Yazı kalitesinde bozukluk
-> Elde tutulan eşyaların istemsiz düşmesi
-> Düğme ilikleme, ayakkabı bağlama gibi günlük işlerde beceri sorunları
-> Kürek kemiği hizasında ağrı
-> Sırt kaslarında gerilme ve yoğun ağrı
-> Mide bulantısı
-> Başta uyuşukluk
-> Yolda yürürken sendeleme
Tedavi Edilmeyen Boyun Düzleşmeleri Nasıl Sonuçlar Doğurur?
Boyun düzleşmesi tedavi edilmediğinde ameliyat riski, felç, ölüm gibi sonuçlar doğurmaz. Boyun düzleşmesi sonucu hastaya olumsuzluk yaratabilecek tüm etkenler yalnızca belirtileri kuvvetlendirir. Hasta için olumlu olan etkenler ise yine yalnızca belirtileri zayıflatır. Boyun düzleşmesinin eski sağlıklı haline döndürülmesi imkansızdır.Hasta yalnızca hekimin önerilerini dikkate alarak yaşam kalitesini artırabilir.
Boyun Düzleşmesi Nasıl Tedavi Edilir?
Boyun düzleşmesinin tedavisi, düz bir çubuk şeklini almış boyun omurlarını eski şeklinde tutmaya çalışmak üzerine kurulmuştur. Bunun içinde boyun kaslarını kuvvetlendirmek gerekir. Boyun kaslarını en iyi kuvvetlendirecek şey sırtüstü yüzmek ve bilinçli bir şekilde yapılan pilatestir.
Yorumlar:
Henüz yorum yapılmamış.